65

Jägarexamen på Örtofta Slott i skåne

 

Här kommer ni få en solid grund inom säkerhet & skytte inför er kommande jaktkarriär.
Men precis som när ni tog körkort, så är man inte färdig lärd efter kursen. Men ni får de bästa tänkbara grunderna. Tre långa hårda dagar med säkerhet & skytte (väver in teori). Ni betalar inte för miljön ni tränar i utan för ni får den bästa tänkbara grunden i skytte.

 

Garanterar att ni kommer vara nöjd med kursen. Det blir inte bättre!

j_garef_rbundets_logga-896x1024

Carl-Fredrik Alwén tillsammans med andra duktiga skjutinstruktörer kommer att vägleda er igenom äventyret. Skjutprov och skrivningar utförs inför Naturvårdsverkets examinatorer. Efter erlagda prov (allt inom tre dagar) så har ni er fulla jägarexamen (hagel & klass1).

Då kan ni ansöka om licens på alla jaktvapen i Sverige.

håkan d cf bror Håkan Dahlby (rankad etta i världen i flera år & OS-silver i London gästspelar & har roligt med instruktörerna Calle Alwén & Bror Leide från GodsJakt

 

 

Jag arbetar 6-7 dagar i veckan  inom det mesta  som har med jakt & skytte att göra. Antingen i Sverige eller 100 dagar utomlands med jakt (www.RoyalHunting.se ).

Nästa generation...

Ålder? Jag har haft elever från 13år till runt 80år.

Så vad ska ni göra?

Titta på följande länk för aktuella DATUM samt kan ni titta på  Facebookgrupp GodsJakt AB tryck gilla/like.

alt

Kontakta oss på Carl@GodsJakt.se alt 0708-161769

Skaffa följande bok (Svenska Jägarförbundets utbildnings bok som är fantastiskt bra):

Svenska Jägarförbundets jaktbox   Har ni redan någon av de gamla räcker det mer än väl (alt motsvarande).
Titta i den och sedan mailar jag frågor som påminner om de ni ska göra vid uppskrivningen (kan ni dessa plus det jag går igenom under kursen kommer ni klara provet galant). Efter genomförd examen, så kommer ni spendera mer tid med boken.

Ni som har dyslexi så är det inget problem det löser vi (bara kontakta mig). Det går även att ordna för er som är engelsk/tysk/dansk/norsk talande.

Detta är starten på er jaktkarriär. Det är väldigt individuellt vad ni kommer att jaga. Några av er kommer att jaga en del, vissa mer och vissa alldeles för mycket. Det är som när ni tog körkort, erfarenheten kan man inte läsa sig till.

Säkervapenhantering och framförallt säkerhetstänket vid skytte kommer prägla hela kursen. Repetition är lärdomens moder. Även viltvård & respekt mot viltet är viktigt.

Skjutsimulator finns på plats för att ni verkligen ska lära er grunderna i skyttet. Det viktigaste är anläggningen, skjutställning och svingen ( Skjutsimulatorn ). Tack vare skjutsimulatorn kommer ni få chansen att skjuta hundratals seriösa skott (slarva aldrig med ett enda). Självklart blir det även skarpt skytte också.

Jaktbilaga till Dagens Industri  sida 5 står där om att ta jägarexamen med oss Dagens Industri Jaktbilaga 10 Aug 2012

 

 

57

 

Normalt upplägg:

Förstadagen. Introduktion vid 08 eller 09, drillning av säkerhet & skytte. Detta varvas av teorin inför uppskrivningen som ni gör första dagen, men teorin är ett moment som finns med hela vägen. Efter lärt er grunderna så spenderar ni mycket tid vid skjutsimulatorn & lerduvekastaren. Ni kommer att drillas hårt & stressas. Allt för att lära sig handskas säkert med vapen. Men säkerhet tullar vi aldrig på. Ni kommer att bemästra väldigt avancerat kul skytte. Denna dag slutar kl 22 till 24.

Andradagen.  Säker vapenhantering av hagel & kulvapen och skytte. Ibland sker det uppskjutning av hagel/kula redan dag två, allt beroende på hur allt går dag ett. Ofta hagel uppskjutning klar. Beroende på när ni är klara med hagel uppskjutningen, så avslutar vi ibland hos mina vänner på Jakt o Skytte i Staffanstorp där ni skjuter med riktig kul ammo på en bio duk (fantastiskt roligt). Men prio ligger på lära er skjuta & få er att klara proven.

 

Tredjedagen. Uppskjutning av hagel/kula (ev omprov, vilket mina elever sällan behöver). Sen gratulerar jag er till ert jägarexamens bevis.

Ovan varvas med möjligheter att titta på rådjur, dovhjortar och annat vilt. Åka till jaktbutik om det efterfrågas. Ibland även lite jakt (har på gång ett samarbete med ett hägn med dovhjort för att ni ska få lära er ta ut & ev få grunder i att stycka). Allt beror på väder & årstid.

 

60

Alt

Kan ni köra uppdelat på lite kvällar och heldagar. Bara kontakta mig så löser vi något. Det bästa är om ni är runt fem i varje grupp, men jag försöker lösa det som går att… En till tolv löser vi.

Skräddarsyr för grupper och för er vars tid är dyrbar.

Försöker förbereda er så gott det går införkommande jakter.

Tveka inte bara kontakta oss så hittar vi säkert en lösning och skapar en solid grund för er att stå på inför er kommande jakt karriär.

Priser varierar efter hur ni vill lägga upp kursen, antal i gruppen, boende & antal dagar. Men som sagt man får vad man betalar för.

Resultaten talar för sig själv.

När ni köpt ert första kulvapen, hjälper jag er gärna med att skjuta in det. Samt kom förbi & skjut vid skjutsimulatorn eller lite lerduvor.

 

För er som behöver boende sker det på Örtofta Slott

 

Ser fram emot att lära er grunderna inför er kommande jaktkarriär.

 

Väl mött Calle Alwén

boss_busan___C_F_9065

Artikel Atl.nu Dec 2013
Atl-artkiel-jägx

Artikel The Scholar 2013

The Scolar GodsJakt

Erika-1024x640

 

bock-loggo6-(1)-VM

Leave a reply

Fields marked with * are required